Top

 
Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on YouTube Share on VK Share on TikTok

Previous
Next
Product 12 of 13
This product was added to our catalog on Wednesday 31 January, 2024.

Trussardi Walking in Porta Venezia EDP unisex - 100ml

Model EDP
Manufacturer Trussardi
Price:   199.00лв.
Reviews
Parfumi.net не гарантира наличността на продуктите в сайта. При финализирана поръчка се свързваме с вас по имейл или телефон за потвърждаване на наличностите.

Градините на Порта Венеция са били първият обществен парк в Милано. Открити през 1784 г. от Фердинанд Карл, те първоначално са проектирани от Джузепе Пиермарини, архитект на операта Ла Скала. Те включват испанските стени, зеленчуковите градини на семейство Дуняни, земите на два манастира, премахнати от австрийците, и градините на Вила Реале на Виа Палестро.
Парфюмеристът Pierre-Costantin Guéros си представяше как се скита в тази райска градина на кратко разстояние от Piazza Duomo под въздействието на така наречената Fée Vert, зелената фея: абсентът, който беше прославен от поети като Бодлер и Рембо и увековечен в трогателна картина на Дега. Тук билковият ликьор, изобретен в края на 18 век от френския лекар Pierre Ordinaire, се превръща в ключ към изследването на всички тайни на природата, както нейните тъмни страни, така и нейните светещи аспекти. Резултатът е аромат, който е вълнуващ, но и опасен: две забранени капки, скрити сред гори и цветя.

Обонятелната нотка се отваря с ароматната свежест на звездовиден анасон, подсилена от лимоново масло и пикантна нотка на черен пипер. Завършва се от беланис, синтетична молекула с аромат на бели цветя и жасмин и аспекти на анасон, женско биле, шафран, опопонакс и босилек. "Fée vert" експлодира в сърдечните нотки с масло от артемизия, смесено с масло от пелин, докато прегръща мадагаскарски здравец и виолетови листа. Големият финал идва от решителен ансамбъл от дървесни тонове (пачули, абсолю от ела балсам и масло от кедрово дърво) и внушителната сладост на бърбън ванилия от Мадагаскар.

Връхни нотки: масло от звездовиден анасон, лимоново масло, черен пипер, беланис
Сърдечни нотки: масло от артемизия, масло от пелин, масло от здравец от Мадагаскар, виолетови листа
Базови нотки: Масло от пачули, Абсолют на балсам от ела, Масло от кедрово дърво, Абсолют на бурбонска ванилия от Мадагаскар